Menajera soţilor Remeş le-a povestit judecătorilor cum veneau Mureşan şi Ciorbă cu ţuică şi cârnaţi

Menajera soţilor Remeş a fost audiată, marţi, de judecătorii instanţei supreme, femeia povestind magistraţilor că fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan şi denunţătorul Gheorghe Ciorbă au adus la casa acestora "cârnaţi, carne şi un balon cu ţuică".

36 afișări
Imaginea articolului Menajera soţilor Remeş le-a povestit judecătorilor cum veneau Mureşan şi Ciorbă cu ţuică şi cârnaţi

Menajera soţilor Remeş le-a povestit judecătorilor cum veneau Mureşan şi Ciorbă cu ţuică şi cârnaţi (Montaj Foro)

Elisabeta Koros a fost audiată, marţi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ea arătând că a lucrat ca menajeră la familia Remeş din octombrie 2007.

Martora a dat detalii în legătură cu vizita lui Avram Mureşan, "pentru a lăsa ceva acasă", ea fiind anunţată de primirea bunurilor de "doamna Remeş".

"Domnul Mureşan era însoţit de o persoană, despre care am aflat ulterior că este domnul Ciorbă. Domnul Mureşan mi-a cerut să deschid poarta ca să poată intra în curte cu maşina pentru a nu fi văzuţi din stradă. Eu am deschis poarta şi m-am dus în casă să deschid garajul. Apoi, domnul Ciorbă a început să descarce din maşină mai multe cutii de carton în care era carne, cârnaţi şi un balon cu ţuică de circa 50 de litri", le-a spus martora magistraţilor.

Aceasta a arătat că fostul ministru Mureşan l-a ajutat în unele momente pe denunţător la descărcarea "pachetului" şi că, la un moment dat, i-a şi spus acestuia: "Nu te-ai zgârcit deloc".

Întrebată de avocatul fostului ministru Remeş dacă acesta i-a spus ceva referitor la aceste alimente primite, martora a răspuns negativ.

Tot marţi, avocaţii au solicitat din nou audierea interceptărilor şi a înregistrărilor audio-video, expertizarea acestora, precum şi depunerea unor probe scrise. Magistraţii au admis proba cu înscrisuri, vizionarea tuturor probelor fizice şi au amânat discutarea cererii de expertizare a acestor probe până după vizionarea lor.

Probele audio-video şi interceptările din dosar vor fi analziate la termenul viitor din 16 aprilie.

Foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, au fost trimişi în judecată de DNA în iunie 2008, sub acuzaţia de favorizarea unei firme pentru câştigarea unei licitaţii, în schimbul unui autoturism de lux, a unor produse alimentare şi a 15.000 de euro.

Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici