Video Mencinicopschi s-a predat la IPJ Ilfov: Este o mare nedreptate ce s-a întâmplat - VIDEO

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), s-a predat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, unde a declarat, la intrare, că este nevinovat şi că sentinţa reprezintă "o mare nedreptate".

1288 afișări

"Dumnezeu va face dreptate", a mai spus el.

Întrebat dacă, după sentinţa din dosarul ICA, România mai poate fi numită, în opinia lui, stat de drept, Mencinicopschi a răspuns: "Nu".

Gheorghe Mencinicopschi a venit la Poliţie cu o sacoşă şi însoţit de rude.

Înaintea lui Mencinicopschi, la sediul IPJ Ilfov a ajuns Dan Voiculescu, care a primit cea mai aspră condamnare din acest dosar: zece ani de închisoare.

După ce la Poliţie vor sosi mandatele de executare a pedepsei emise de Tribunalul Capitalei, cei doi vor fi duşi în detenţie.

Ei ar urma să stea în carantină timp de 21 de zile, cel mai probabil la Penitenciarul Rahova.

După cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor va stabili regimul şi locul de detenţie.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, vineri, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

(Serviciul Foto al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici