Mercenarii Wagner fugiţi din calea lui Putin au reapărut ca salvatori într-o altă parte a lumii

După ce răzmeriţa condusă de liderul ei, Evgheni Prigojin, a eşuat, gruparea şi-a făcut numărul în Africa, unde salvează mineri chinezi asediaţi de rebeli.

68546 afișări
Imaginea articolului Mercenarii Wagner fugiţi din calea lui Putin au reapărut ca salvatori într-o altă parte a lumii

Militarii Wagner pozează cu chinezii salvaţi în jungla din Africa Centrală FOTO: Wagner Group Telegram

Mercenarii ruşi care operează în Afica au intrat în acţiune în junglă pentru a elibera muncitorii chinezi. Este socotită o manevră de a recupera credibilitatea la Moscova făcând o favoare Beijingului atât de prietenos Rusiei.

Oamenii lui Prigojin au efectuat o ispravă „umanitară” în Republica Centrafricană, salvând un grup de mineri chinezi ameninţaţi de gherilele locale. Acţiunea a fost probată cu fotografii postate pe Telegram de brigada de mercenari ruşi.

Povestea are legătură cu prezenţa economică chinezească în Africa, fiind vorba despre companii care exploatează resurse minerale şi intră adesea în conflict cu africanii.

În luna martie, o mină tocmai deschisă de grupul chinez Gold Coast în Republica Centrafricană a fost atacată. Nouă chinezi au fost ucişi în lupte, iar alţii au fost luaţi ostatici, eliberaţi acum de Wagner. 

De obicei, aceste operaţiuni rămân învăluite în mister. Cu această ocazie, Wagner a dorit să facă publicitate acţiunii pentru ca asiaticii să îi facă, la rândul lor, o favoare lui Putin, consideră experţii.

Şi, de asemenea, pentru ca Wagner să semnaleze Kremlinului faptul că deţine puterea pe teatrul african, abandonând dorinţa de a lupta pentru putere în Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici