Mesajul Patriarhului Daniel pentru români: Ani mulţi şi binecuvântaţi, cu sănătate, mântuire, pace şi bucurie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, urează românilor, la începutul lui 2015, ani mulţi şi binecuvântaţi, cu sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, precizând că în noul an îşi doreşte intensificarea vieţii spirituale şi a misiunii pastorale a BOR în parohii şi mănăstiri.

1042 afișări
Imaginea articolului Mesajul Patriarhului Daniel pentru români: Ani mulţi şi binecuvântaţi, cu sănătate, mântuire, pace şi bucurie

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români: Ani mulţi şi binecuvântaţi, cu sănătate, mântuire, pace şi bucurie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

În mesajul adresat cu ocazia intrării în 2015, PF Daniel mai spune că Anul Nou este un alt dar de la Dumnezeu: "Anul Nou în care am intrat este un alt dar de la Dumnezeu pentru noi. De aceea se cuvine ca acum la cumpăna dintre ani, să ne gândim mai mult la ceea ce înseamnă darul timpului vieţii pentru oameni. Astfel, Biserica ne îndeamnă să privim cu încredere şi speranţă, dar şi cu responsabilitate şi gravitate, fiecare clipă a vieţii prezente, preţuind-o ca pe o şansă divină a răscumpărării timpului pierdut în păcat, ca timp al ridicării, ca şansă de rodire şi multiplicare a darurilor primite de la Dumnezeu"

Patriarhul reaminteşte, în acelaşi mesaj, că Sfântul Sinod al BOR a declarat 2015 drept Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii. "Dorim astfel să intensificăm viaţa spirituală şi misiunea pastorală a Bisericii noastre atât în parohii, cât şi în mănăstiri", mai spune PF Daniel.

"Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Împăratul veacurilor, să binecuvânteze anul în care am intrat, să ne dăruiască credinţă statornică şi timp de pocăinţă, vieţuire sfântă, cu fapte bune, precum şi îmbelşugarea roadelor pământului", se mai arată în mesajul de Anul Nou.

În 2015, Biserica Ortodoxă Română aniversează o serie de evenimente importante din istoria sa, între care 130 de ani de la recunoaşterea autocefaliei BOR (aprilie 1885), 90 de ani de la ridicarea BOR la rangul de Patriarhie (februarie 1925) şi şase decenii (octombrie 1955) de la proclamarea canonizării unor sfinţi români (ierarhi, călugări).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici