Mesajul transmis de Papa Francisc la ultima apariţie din 2021

Papa Francisc a încurajat vineri societăţile să acţioneze în mod responsabil şi cu altruism, în loc de „fiecare pentru el însuşi'”, pentru a depăşi pandemia de coronavirus care durează de doi ani, la ultima sa apariţie din acest an la Vatican.

1225 afișări
Imaginea articolului Mesajul transmis de Papa Francisc la ultima apariţie din 2021

Sfânta Liturghie a fost prezidată de cardinalul Giovanni Battista Re, decan al Colegiului Cardinalilor, în timp ce Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a urmărit ceremonia aşezat la locul său din faţa altarului de spovedanie.

Anul trecut, Battista Re a fost cel care a citit cuvintele lui Francisc pe 31 decembrie, deoarece suveranul pontif a suferit de sciatică şi nu a putut participa.

Sâmbătă 1 ianuarie, suveranul pontif urmează să ţină o omilie la prima slujbă din 2022, în ziua în care Biserica Catolică comemorează Ziua Mondială a Păcii, care anul acesta va fi dedicată dialogului între generaţii, educaţiei şi muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici