Metrorex: De astăzi se reia circulaţia pe două benzi de pe Splaiul Independenţei

Circulaţia de pe Splaiul Independenţei a fost reluată, parţial, în prima parte a zilei de marţi, potrivit unui anunţ făcut de Metrorex, compania care administrează metroul în Capitală.

1408 afișări
Imaginea articolului Metrorex: De astăzi se reia circulaţia pe două benzi de pe Splaiul Independenţei

Sursa foto: Bucuresteni.ro

„Metrorex informează că, astăzi, 09.10.2018, în jurul orei 11:00, vor fi redate traficului rutier două din cele trei benzi de circulaţie de pe Splaiul Independenţei. Prima bandă va fi închisă până la finalizarea unor lucrări la carosabil şi racordarea circulaţiei dintre B.dul Eroilor şi Splaiul Independenţei”, a anunţat Metrorex, marţi.

Lucrările din zonă au fost începute la finele anului 2015, pentru a se lucra la Magistrala 5 de metrou, care va face legătura dintre Drumul Taberei şi Pantelimon.

Consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) a câştigat, la finele lunii februarie 2011, licitaţia pentru a realiza tronsonul Eroilor - Drumul Taberei.

Magistrala 5 cuprinde trei secţiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului şi Iancului - Pantelimon. Primul tronson (Eroilor - Drumul Taberei) se întinde pe aproape 7 kilometri, la care se adaugă un depou şi zece staţii (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Lucrările la această magistrală au început în anul 2011, finalizarea fiind programată pentru martie 2019. Investiţia în Magistrala 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei, din care 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici