Metrorex: FRF a refuzat plata, iar programul metroului după meciul naţionalei nu a fost prelungit

Compania Metrorex a anunţat că programul metroului după meciul echipei naţionale a României cu Grecia de luni seara nu a fost prelungit până la ora 1.00 deoarece Federaţia Română de Fotbal nu a achitat costurile acestei extinderi a orarului, informează prosport.ro.

990 afișări
Imaginea articolului Metrorex: FRF a refuzat plata, iar programul metroului după meciul naţionalei nu a fost prelungit

Metrorex: FRF a refuzat plata, iar programul metroului după meciul naţionalei nu a fost prelungit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şefa biroului de presă a Metrorex, Evelyne Croitoru, a declarat pentru site-ul citat că după ce a făcut cererea pentru ca metroul să funcţioneze încă două ore în noaptea de luni spre marţi, FRF a refuzat orice dialog cu compania. "Solicitarea FRF a venit la noi în jurul datei de 20 august. Conducerea Metrorex a replicat că e nevoie ca o parte din costurile pentru prelungirea programului să fie suportate de FRF (n.r. - aproximativ 60.000 de lei plus TVA) şi a anunţat că aşteaptă răspunsul federaţiei. N-am mai primit niciun semn de la ei. În jurul datei de 28 august, văzând că FRF nu mai dă niciun semn, le-am trimis un nou mesaj, în care îi rugam să ne anunţe ce au de gând şi îi înştiinţam că aşteptăm plata până pe 4 septembrie. Nici de data aceasta nu ni s-a dat vreun răspuns. În disperare de cauză, am pus mâna pe telefon şi i-am sunat. De la FRF am vorbit cu un domn pe nume Sorin Cojocaru, căruia i-am expus şi verbal ceea ce scrisesem în corespondenţă. Nici de data aceasta nu ni s-a răspuns. În consecinţă, programul nu a fost prelungit, din păcate pentru oamenii rămaşi pe jos în miezul nopţii", a spus Evelyne Croitoru.

Aceasta a adăugat că, în aşteptarea unui răspuns de la federaţie, Metrorex pregătise deja măsurile pentru prelungirea programului. "Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile. Din nefericire, semnul de la FRF n-a venit. Am rămas şi noi uluiţi să vedem că, deşi nu era semnat nimic, FRF anunţă totuşi, pe site-ul oficial, că metroul va funcţiona. Nu ne venea să credem. Tocmai de aceea am dat publicităţii corespondenţa cu federaţia, pentru a se vedea care a fost realitatea. Nu mă mir că au şters comunicatul respectiv", a precizat Evelyne Croitoru.

Într-un răspuns acordat prosport.ro, Federaţia Română de Fotbal a explicat că nu a plătit nicio sumă solicitată de Metrorex pentru prelungirea programului de lucru la metrou în ziua meciului, considerând că serviciul este unul public, menit să vină în sprijinul locuitorilor Capitalei, pe care nu l-ar fi pus la dispoziţie călătorilor cu titlu gratuit, ci din care compania ar fi obţinut un beneficiu financiar prin vânzarea cartelelor de acces.

"Mai mult decât atât, Federaţia Română de Fotbal nu a plătit niciodată vreo sumă pentru prelungirea programului la metrou după partidele organizate în Bucureşti. La un eveniment desfăşurat în 2014, finala Cupei României, a existat o cerere similară din partea Metrorex. Primăria Municipiului Bucureşti a trimis însă o adresă către Metrorex, iar programul la metrou a fost prelungit fără costuri suplimentare", se menţionează în răspunsul FRF.

Federaţia Română de Fotbal anunţase, duminică, pe site-ul oficial, că mijloacele de transport în comun din Capitală vor avea program prelungit, luni, în ziua meciului România - Grecia, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2016.

"La solicitarea Federaţiei Române de Fotbal, Metrorex şi RATB au prelungit programul mijloacelor de transport în comun, pentru ziua de luni, 7 septembrie. Suporterii echipei naţionale care vor fi prezenţi luni seara, de la ora 21:45, la Arena Naţională, pentru a urmări jocul cu Grecia din preliminariile EURO 2016, vor putea circula la finalul partidei cu mijloacele de transport în comun. Programul liniilor Metrorex şi RATB, care în mod normal circulă până la ora 23.00, a fost prelungit până la ora 1.00, în noaptea de luni spre marţi", se menţiona în comunicatul FRF.

Ulterior, anunţul conducerii federaţiei referitor la prelungirea programului mijloacelor de transport în comun a fost şters de pe site-ul www.frf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici