Mic ghid despre cum să-ţi găseşti un job în străinătate. Ultima "ţeapă" - telefonul de angajare cu suprataxare

Internetul şi ziarele de anunţuri sunt pline cu oferte de locuri de muncă în străinătate. Sunt promise salarii spectaculoase şi plecări rapide, chiar fără a avea experienţă în vreun domeniu de activitate şi fără a fi obligat să depui tradiţionalul dosar. Cele mai multe anunţuri de acest gen sunt ţepe.

371 afișări
Imaginea articolului Mic ghid despre cum să-ţi găseşti un job în străinătate. Ultima "ţeapă" - telefonul de angajare cu suprataxare

Mic ghid despre cum să-ţi găseşti un job în străinătate. Ultima "ţeapă" - telefonul de angajare cu suprataxare (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Ultima găselniţă a aşa-zişilor intermediari de locuri de muncă o reprezintă telefoanele cu suprataxare. Un apel la un astfel de număr costă 1,3 euro fără TVA pe minut iar la capătul celălalt al firului găseşti un robot care te informează că e un număr cu suprataxare, îţi cere să formezi un număr de interior, la care nu răspunde nimeni. Tu ai reuşit să pierzi însă doi euro la o singură încercare, aşa cum au demonstrat-o experimentele gândul. O altă situaţie şi mai costisitoare, constată de gândul este ca la celălalt capăt al firului să îţi răspundă o persoană care să recunoască faptul că numărul respectiv aparţine firmei la care lucrează dar că nu firma în cauză a postat anunţul. Într-o atare situaţie, a unei convorbiri mai lungi, ai pierdut cel puţin patru euro. Numărul cu suprataxare este 0903.760.660 şi de la el eşti direcţionat spre o mulţime de posibile numere de interior formate din patru cifre.

Citeşte mai multe despre ţepele cu ofertele de locuri de muncă în străinătate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici