Micuţa „a avut zile”. Un bebeluş a fost salvat de la moarte, în curtea ISU Bihor, de un medic şi un pompier

Viaţa unei fetiţe de 7 zile a fost salvată în curtea ISU Bihor, de către un medic din dispecerat şi un pompier. Fetiţa era în stop cardiac cardio-respirator când părinţii ei au oprit maşina pompierilor, cerând ajutor.

2581 afișări
Imaginea articolului Micuţa „a avut zile”. Un bebeluş a fost salvat de la moarte, în curtea ISU Bihor, de un medic şi un pompier

Un bebeluş de doar 7 zile a fost salvat de la moarte, în curtea ISU Bihor, de un medic şi un pompier

Sâmbătă, la câţiva metri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Crişana” din Oradea, o autospecială de primă intervenţie a fost blocată de un jeep, care a pătruns pe contrasens.

Şoferul şi soţia acestuia, cetăţeni străini, vizibil panicaţi, au cerut ajutorul comandatului pompierilor, care coborâse din autospecială.

Maiorul a realizat că viaţa bebeluşului aflat pe bancheta din spate a maşinii, în scaunul auto, era în pericol, aflându-se în stop cardio-respirator.

„În acel moment, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forţele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoţească cu autoturismul în curtea unităţii, unde, în mai puţin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului. Întrucât echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea nu se afla la unitate, fiind în misiune la un caz medical, sugarul a fost preluat de dr. Juca Dacian, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonier major Pupăză Adrian, pompier militar în cadrul Detaşamentului 1 Oradea, i-au acordat bebeluşului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau, reuşind în câteva secunde, să-l readucă la viaţă”, arată ISU Bihor.

Fetiţa a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Taguri:
bebeluş,
salvare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici