Miercuri se deschide o nouă intrare la staţia de metrou Nicolae Grigorescu

O nouă intrare la staţia de metrou Nicolae Grigorescu, va fi deschisă, miercuri, şi aparţine tronsonulului Nicolae Grigorescu – Linia de Centură, care se estimează că va fi pus în funcţiune până la finele acestui an, anunţă Ministerul Transporturilor.

94 afișări
Imaginea articolului Miercuri se deschide o nouă intrare la staţia de metrou Nicolae Grigorescu

Miercuri se deschide o nouă intrare la staţia de metrou Nicolae Grigorescu (Imagine: Mediafax Foto)

Acest nou acces creează condiţii de fluidizare a traficului în şi dinspre zona Bulevardului Nicolae Grigorescu, cât şi traversarea bulevardului de către pietoni, potrivit Ministerului Transporturilor.

Totodată, Metrorex a anunţat că, în data de 21 mai, au fost aprobaţi, prin hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Magistrala 5. Tronson: Universitate – Pantelimon”, şi anume lungimea de opt kilometri cale dublă, 13 staţii de metrou şi o remiză, perioadă de execuţie fiind de şase ani, iar valoare estimată, inclusiv achiziţia a 15 trenuri, 828 de milioane de euro fără TVA.

Pentru Magistrala 5, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, au fost prevăzute de la bugetul de stat sumele necesare pentru proiectele tehnice preliminare necesare desfăşurării procedurilor de licitaţie pentru consultanţă şi execuţie, structură tunele şi staţii.

Acest tronson are o lungime de nouă kilometri, cale dublă, 14 staţii de metrou, o perioadă de execuţie de şapte ani şi valoarea estimată de 624 de milioane de euro fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici