Mihai Atănăsoaie: Prefectura Capitalei contestă în instanţă autorizaţia lui Andrei Chiliman

Prefectura Capitalei contestă în instanţă autorizaţia de construire a unei terase de lângă Ambasada Franţei, aprobată de Primăria Sectorului 1, precizând totodată că Tribunalul Bucureşti a decis, irevocabil, evacuarea chiriaşilor din spaţiul pentru care Andrei Chiliman a admis extinderea.

240 afișări
Imaginea articolului Mihai Atănăsoaie: Prefectura Capitalei contestă în instanţă autorizaţia lui Andrei Chiliman

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănnăsoaie, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că autorizaţia de construcţie din strada Biserica Amzei, emisă de Primăria Sectorului 1, este nelegală, motiv pentru care Prefectura va contesta la instanţă acest document.

Potrivit susţinerilor lui Atănăsoaie, Tribunalul Bucureşti, a soluţionat deja, în luna decembrie 2009, o acţiune în urma căreia, s-a decis, irevocabil, evacuarea chiriaşilor din locaţia respectivă. Atănăsoaie a precizat că Prefectura urmează să pună în aplicare această decizie a instanţei.

Mihai Cristian Atănăsoaie a mai susţinut că Primăria Sectorului 1 nu avea competenţa de a aproba autorizaţia de extindere a terasei-bar pentru că locul unde se doreşte construirea terasei este una protejată, astfel că sarcinile de autorizarea reveneau Primăriei Capitalei.

"Nu ne putem abate de la normele de comptetenţă", a arătat Atănăsoaie care a ţinut să explice că în acest caz competenţa pentru aprobarea unei astfel de autorizaţii revenea, potrivit normelor legale în vigoare, Primăriei Municipiului Bucureşti.

În acest context, Prefectul Capitalei, a arătat că se va introduce o acţiune pe rolul instanţei prin care, iniţial se va cere, suspendarea efectelor autorizaţiei, iar în final anularea actului emis de Primăria Sectorului 1.

Mihai Cristian Atanasoaei a mai arătat, sâmbătă, că la Primaria Municipiului Bucureşti nu a ajuns nicio cerere de avizare a construcţiei.

Ambasada Franţei la Bucureşti se consideră victima unei decizii ilegale a primarului Sectorului 1 şi precizează că a solicitat protecţia MAE, dar a şi făcut apel la Justiţie în legătură cu autorizarea construirii unei terase-bar, deschise non-stop, în apropierea imediată a zidului incintei misiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici