Mihai Chiţac, dus la IML pentru expertiză

Mihai Chiţac va fi dus, miercuri, la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru examinare, procesul în care acesta cere întreruperea executării pedepsei de 15 ani de închisoare fiind amânat două săptămâni pentru că expertiza medico-legală nu a fost finalizată.

58 afișări
Imaginea articolului Mihai Chiţac, dus la IML pentru expertiză

Mihai Chiţac, dus la IML pentru expertiză (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 3 decembrie, judecarea cererii lui Mihai Chiţac de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare, pentru că expertiza INML care va stabili dacă acesta poate sau nu să fie tratat în detenţie nu a fost finalizată.

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" a trimis instanţei o adresă în care arată că o astfel de expertiză durează minim două luni.

Avocata lui Mihai Chiţac a declarat că acesta va fi dus, miercuri, la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru un examen hematologic şi oftalmologic.

Şi Victor Athanasie Stănculescu, condamnat alături de Chiţac la 15 ani de închisoare pentru reprimarea manifestanţilor din decembrie 1989 de la Timişoara, a cerut instanţei întreruperea executării pedepsei.

Foştii generali Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost duşi, miercurea trecută, la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde li s-au făcut o serie de teste pentru a se stabili dacă pot fi trataţi în detenţie.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti poate decide asupra întreruperii executării pedepsei foştilor generali doar după realizarea unei expertize de către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici