Video Mihai Dobre avea peste o mie de ore de zbor şi era cel mai bun pilot

Directorul Aeroclubului României, Constantin Voicu, a declarat vineri seară, pentru MEDIAFAX, că Mihai Dobre a învăţat să piloteze la Clinceni, avea peste o mie de ore de zbor, era cel mai bun pilot de acrobaţii din ţară şi voia să treacă pe cursele de linie.

360 afișări

"A fost doi ani la rând, în 2007 şi 2008, campion naţional la acrobaţie şi l-am propus pe linie de federaţie să plece, în august, la un concurs european de acrobaţie în Polonia. Era cel mai bun pilot de acrobaţii din România. Avea un talent peste medie, era foarte spiritual, evoluţiile lui erau cele mai apreciate", a spus Constantin Voicu.

Mihai Dobre a învăţat să piloteze din 2000-2001, la Aeroclubul României din Clinceni, având la activ peste o mie de ore de zbor, a adăugat Voicu.

Directorul Aeroclubului României a mai spus că Mihai Dobre făcea, din 2008, cursuri la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, pentru a deveni pilot comercial, pe cursele de linie.

Comandantul Aerodromului Clinceni, Mihai Dobre Ţone (24 de ani), a decedat, vineri seară, după ce avionul de acrobaţie de tip Extra 300L, cu capacitate de două locuri, cu care făcea antrenamente pentru mitingul aviatic ce urma să se defăşoare sâmbătă s-a prăbuşit şi a luat foc la impactul cu solul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici