Mihail Bucur, unul dintre românii ucişi în Algeria, a suferit traumatisme. Pe corpul lui nu sunt urme de gloanţe

Decesul lui Mihail Bucur, unul dintre românii ucişi în Algeria, a fost provocat de multiple traumatisme ale organelor interne şi membrelor, afirmă o femeie care se recomandă drept naşa bărbatului, ea precizând că pe trupul acestuia nu au fost descoperite, la necropsie, urme de gloanţe.

1503 afișări
Imaginea articolului Mihail Bucur, unul dintre românii ucişi în Algeria, a suferit traumatisme. Pe corpul lui nu sunt urme de gloanţe

Mihail Bucur, unul dintre românii ucişi în Algeria, a suferit traumatisme. Pe corpul lui nu sunt urme de gloanţe (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Femeia a declarat că în urma autopsiei s-a stabilit că bărbatul a suferit multiple traumatisme de organe şi de membre, probabil provocate de explozii.

"Cauzele sunt multiple: traumatisme de organe, de membre cauzate probabil de suflul unei explozii. Nu sunt gloanţe, asta este clar. Am făcut demersurile necesare şi voi urmări să fie chiar urmate toate etapele pentru a se clarifica atât condiţiile în care s-au produs cele două tragedii, cât şi cauzele care au dus la ceea ce nu ne explicăm cu toţii", a afirmat femeia, care nu a dorit să-şi facă public numele şi care s-a recomandat drept naşa de cununie a soţilor Bucur şi naşa celor doi copii ai acestora.

Aceasta a mai spus că familia inginerului ucis la In Amenas a mulţumit şi mulţumeşte în continuare tuturor celor care "au fost implicaţi în celula de criză".

"Nu am avut un ritm pe care l-am fi dorit al informaţilor către noi, în momentele acelea noi eram supăraţi pe ei, dar întotdeauna când au venit informaţiile acestea au fost verificate. Deci, în măsura în care le-a stat lor în putinţă, în măsura în care ei au putut compila date din mai multe surse, ne-au anunţat de fiecare dată. Tragedia constă în faptul că tot ce s-a întâmplat pe teritoriul algerian a fost dezastruos. Nici raporturile între autorităţi nu au funcţionat. Deci, peste tot acelaşi lucru ni s-a spus: «nu am avut informaţii, au refuzat total orice fel de informaţie, de colaborare» (…) Ce s-a întâmplat acolo numai Dumnezeu ştie", a spus femeia.

Întrebată dacă familia va cere despăgubiri de la statul algerian, ea a răspuns: "Asta nu este problema mea, eu nu sunt aparţinător legal, eu am alte relaţii de rudenie şi cu familia, dar părerea mea este că tot ceea ce, legal vorbind, se poate obţine pentru doi copii minori vom încerca să demarăm tot ceea ce ni se va supune analizei ca fiind legal".

Ea a mai spus că Mihail Bucur nu şi-a anunţat familia că este ostatic, ci pe prietenul lui, Liviu Floria, prin SMS, însă acesta nu a putut să-i anunţe soţia, în primă fază, după care au fost întrerupte comunicaţiile în incinta rafinăriei.

"Noi ştiam că este rănit la un deget şi că se ascunde, că nu-l poate părăsi pe colegul lui grav rănit, englez", a mai spus femeia.

Ea a făcut aceste declaraţii marţi după-amiază, la Biserica "Sf. Pantelimon" din Ploieşti, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mihail Bucur.

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români decedaţi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marţi dimineaţă în ţară, la Aeroportul Militar Otopeni, la baza aeriană 90 având loc şi o scurtă slujbă religioasă. Cortegiul funerar cu trupurile celor doi români - Tiberiu Ionuţ Costache şi Mihail Marius Bucur - a fost escortat de la Aeroportul Militar Otopeni până la Ploieşti de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Cei doi bărbaţi au fost duşi la morga din Ploieşti, unde au fost făcute autopsiile.

Surse apropiate anchetei declarau pentru corespondentul MEDIAFAX că primele date ale autopsiei arată că bărbaţii aveau multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii puternice. Sursele citate spuneau că feţele acestora nu erau distruse şi că ambii au putut fi identificaţi de către familii.

Trupul neînsufleţit al lui Mihail Marius Bucur a fost dus la Biserica "Sf. Pantelimon" din Ploieşti, iar trupul neînsufleţit al celui de-al doilea român a fost dus în localitatea natală a acestuia, Bărcăneşti.

Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcăneşti şi Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria.

Tiberiu Costache era tatăl unui băieţel de aproximativ şase ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Mihail Bucur avea doi copii - un băiat de 14 ani şi o fetiţă de trei ani.

Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petrolieră şi amândoi petrecuseră în România sărbătorile de iarnă şi revelionul şi se întorseseră în Algeria cu câteva zile înaintea atacului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici