Mihail Dumitru: O parte din revendicările Agrostar vor fi rezolvate, iar altele nu

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că o parte dintre revendicările reprezentanţilor Agrostar, care vor picheta marţi sediul ministerului, vor fi rezolvate, altele nu, iar restul vor fi negociate.

19 afișări
Imaginea articolului Mihail Dumitru: O parte din revendicările Agrostar vor fi rezolvate, iar altele nu

Mihail Dumitru: O parte din revendicările Agrostar vor fi rezolvate, iar altele nu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Circa 400 de agricultori, membri ai federaţiei Agrostar, au anunţat că vor picheta marţi sediile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Finanţelor Publice.

Revendicările vizează plata subvenţiilor restante pe anul 2009, reducerea cu 50% a preţului motorinei pentru agricultură, la pompă, reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%, obţinerea unei derogări de la Comisia Europeană pentru menţinerea ajutorelor de stat şi în 2010, (motorină, irigaţii, calitatea laptelui, pasăre, ovine, bovine, caprine etc), şi notificarea de urgenţă a ajutorului de minimis de până la 15.000 de euro, pentru susţinerea sectorului legume-fructe, conform recomandarilor Comisiei Europene pentru anul 2010.

"Îi vom primi pe cei de la Agrostar şi vom negocia punctual pentru revendicările lor. Unele pot fi rezolvate prin urgentarea aprobării unor subvenţii, precum cea pentru motorină, altele vor fi negociate, iar altele, precum ajutoarele de stat de anul trecut, nu vor mai putea fi acordate", a spus ministrul.

Federaţia Agrostar a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici