Mii de brazi au fost confiscaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Peste 4.700 de brazi au fost confiscaţi de poliţişti în ultima săptămână, fiind aplicate amenzi de un milion de lei pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic.

346 afișări
Imaginea articolului Mii de brazi au fost confiscaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Mii de brazi au fost confiscaţi de poliţişti, în ultima săptămână (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Ofiţerii Serviciului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul/Direcţiei de Ordine Publică – IGPR şi poliţiştii cu atribuţii în acest domeniu din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, continuă acţiunle pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Astfel, în perioada 14-20 decembrie, în urma acţiunilor pentru combaterea activităţilor ilegale din acest domeniu, poliţiştii structurilor de ordine publică au depistat 27 de infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 - Codul Silvic.

De asemenea, au aplicat 2.159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.063.616 lei, dintre care 389 sancţiuni contravenţionale prevăzute de legislaţia din domeniul silvic.

Poliţiştii au luat măsuri complementare de confiscare a 293 metri cubi de material lemnos, 4.774 pomi de Crăciun, 150 kilograme de cetină de brad/molid, şi 1.656 coroniţe de brad, în valoare totală de aproape 367.840 lei.

Pentru prevenirea şi combaterea agresiunilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a speciilor tinere de arborete de răşinoase (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun, la data de 15 noiembrie a fost pusă în aplicare Dispoziţia privind intensificarea activităţilor desfăşurate de structurile cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a "Pomilor de Crăciun", aprobată de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a Direcţiei Generale Păduri şi a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, pentru perioada 15 noiembrie - 24 decembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici