Mii de persoane au participat la înmormântarea lui Ilie Balaci | GALERIE FOTO

Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare, mii de români conducându-l pe ultimul drum. Mama lui Balaci a leşinat în momentul în care sicriul a fost coborât în groapă.

1314 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au participat la înmormântarea lui Ilie Balaci | GALERIE FOTO

Mii de persoane au participat la înmormântarea lui Ilie Balaci

Legendarul sportiv Ilie Balaci a fost îngropat marţi, în prezenţa celor care i-au fost apropiaţi sau l-au iubit.

Cortegiul funerar s-a deplasat pe traseul Biserica ”Sfântul Ilie”, unde a mai avut loc o scurtă ceremonie de înmormântare, apoi a ajuns în faţa Primăriei Craiova. Una dintre opririle simbolice a fost cea de la Universitatea din Craiova, iar ulterior s-a mers pe Calea Bucureşti, prin Pasajul Subteran către strada George Enescu.

Ultima oprire a lui Ilie Balaci şi a miilor de apropiaţi şi fani ai săi a fost la Cimitirul Sineasca din Craiova, unde mai ales apropiaţii au trăit clipe sfâşietoare. La coborârea trupului neînsufleţit în groapă, mama fotbalistului a leşinat, iar restul familiei a trăit momentul cu lacrimi în ochi.

Alături de fani, la ceremonia de despărţire au participat şi alte nume mari ale sportului românesc, precum Mircea Lucescu, Gabi Balint sau Ionuţ Lupescu.

Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare.

Luni noaptea, peste 1.000 de suporteri şi-au luat rămas bun de la legenda fotbalului din Bănie, Ilie Balaci, aceştia venind la stadionul „Ion Oblemenco”, îmbrăcaţi în doliu, unde au strigat minute în şir numele fostului fotbalist al Universităţii Maxima. Suporteri ai echipelor de fotbal din Craiova, oamenii au strigat „Te vom iubi mereu”.

Sicriul cu trupul lui Ilie Balaci a fost depus pe terenul de fotbal marţi, iar fanii s-au adunat din nou pentru un ultim moment de reculegere, în memoria fostului fotbalist.

lie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani. Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost infarctul miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie, potrivit autopsiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici