Mii de turişti, aşteptaţi pe Valea Prahovei

Mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în staţiunile de pe Valea Prahovei, vineri după-amiază unele hoteluri şi pensiuni din Sinaia având încă locuri libere pentru această perioadă.

13 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti, aşteptaţi pe Valea Prahovei

Mii de turişti, aşteptaţi pe Valea Prahovei

Hotelierii şi reprezentanţii agenţiilor de turism spun că se aşteaptă ca mii de turişti să profite de faptul că ziua de 1 decembrie, zi nelucrătoare, este luni şi să-şi petreacă un sfârşit de săptămână prelungit în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit reprezentanţilor unora dintre agenţiile de turism care vând pachete turistice în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, hotelierii nu au pregătit, pentru acest week-end, oferte speciale. Cu toate acestea, ei spun că numărul turiştilor care vor veni la acest sfârşit de săptămână va fi considerabil mai mare decât cel de săptămâna trecută.

Unii dintre turişti şi-au rezervat din timp locuri de cazare pentru această perioadă, preferate fiind hotelurile de patru stele, unde preţul pentru o noapte de cazare variază între 290 de lei pentru o cameră single şi 780 de lei pentru un apartament. Deşi aceste preţuri nu sunt tocmai accesibile, cel mai grad de ocupare pentru acest week-end este în hotelurile cu patru stele din Sinaia, Hotelul Internaţional, spre exemplu, având un grad de ocupare de 100%.

În schimb, la hotelurile de trei şi două stele încă mai sunt locuri libere.

Unele hoteluri de trei stele au stabilit preţul pe noapte de cazare în funcţie de numărul nopţilor pe care turiştii le petrec în hotel. Astfel, dacă rezervă două nopţi - sâmbătă şi duminică - turiştii vor plăti 230 de lei pe noapte, iar dacă vor rămâne în hotel şi luni preţul pentru o noapte de cazare scade la 200 de lei, bani în care sunt incluse costurile pentru micul dejun, taxa de staţiune şi taxa de salvamont.

Unele hoteluri de două stele din Sinaia practică preţuri mai mari în week-end. Astfel, pentru o noapte de cazare la un astfel de hotel turiştii vor plăti 94 de lei de luni până joi, 104 lei vineri şi duminică şi 129 de lei pentru sâmbătă noaptea, preţ ce reprezintă doar costurile cazării.

Şi la Buşteni sunt aşteptaţi foarte mulţi turişti la acest sfârşit de săptămână. Potrivit primarului staţiunii, Emanoil Savin, care deţine un hotel de trei stele şi mai multe vile în Buşteni, gradul de ocupare este unul foarte mare pentru acest week-end. Potrivit lui Savin, nici hotelierii din Buşteni nu au pregătit oferte speciale pentru ziua de 1 decembrie, astfel de oferte fiind disponibile în special în staţiunile din zona Bran - Moeciu. Savin spune însă că turiştii sunt atraşi de pârtiile din staţiunile prahovene, chiar dacă acestea sunt doar parţial practicabile după ninsorile căzute la sfârşitul săptămânii trecute.

Vineri după-amiază, traficul pe DN 1, pe Valea Prahovei, se desfăşoară în condiţii normale, viteza maximă de rulare nu depăşeşte 50 de kilometru pe oră, iar drumul este aglomerat pe sensul de urcare spre munte, în zona staţiunii Buşteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici