Mii de turişti au plecat mai devreme din staţiunile de pe Valea Prahovei din cauza vremii

Mii de turişti veniţi în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru a-şi petrece minivacanţa de 1 Mai au renunţat la una sau două nopţi de cazare din cauza vremii nefavorabile, care i-a obligat să stea în camerele de hotel, în restaurante sau baruri.

22 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti au plecat mai devreme din staţiunile de pe Valea Prahovei din cauza vremii

Mii de turişti au plecat mai devreme din staţiunile de pe Valea Prahovei din cauza vremii

Turişti din toată ţara au venit, încă din 30 aprilie, în staţiunile de pe Valea Prahovei, profitând de faptul că hotelierii şi proprietarii de pensiuni au scăzut din preţul la cazare pentru această perioadă.

După ce joi sute de turişti au încins grătare la marginea staţiunilor alte câteva sute urcând pe munte, fie pe jos, fie cu telecabina sau cu telegondola, începând de vineri pe Valea Prahovei a început să plouă.

În aceste condiţii, oamenii s-au văzut nevoiţi să-şi petreacă timpul în camerele de hotel sau prin baruri ori restaurante.

Sâmbătă, când telecabina din Buşteni, care urcă spre Babele, nu a funcţionat din cauza vijeliei, iar atât pe munte, cât şi în staţiuni a continuat să plouă, mii de turişti au decis să-şi întrerupă vacanţa şi să se întoarcă spre casă. Spre deosebire de o zi obişnuită de sâmbătă, când în general un număr mare de maşini tranzita Valea Prahovei urcând către munte, sâmbătă numărul maşinilor care au coborât spre Bucureşti dinspre Braşov a fost cu câteva mii mai mare decât cel al autovehiculelor care au urcat spre munte.

Duminică, alte mii de turişti au continuat să coboare încă de dimineaţă dinspre munte spre Ploieşti sau Bucureşti. Spre deosebire de alte duminici, când DN 1 se aglomera în zona Valea Prahovei în cursul după-amiezii, duminica aceasta pe DN 1 s-au format coloane de maşini încă de dimineaţă, foarte mulţi turişti preferând să se îndrepte spre casă în loc să rămână alte câteva ore în staţiunile de la munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici