Mii de turişti vor petrece Crăciunul pe Valea Prahovei. Care sunt staţiunile cu cele mai bune pârtii

Mii de turişti care vor petrece Crăciunul în staţiunile de pe Valea Prahovei au ajuns deja la munte, pârtiile oferind condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă.

516 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti vor petrece Crăciunul pe Valea Prahovei. Care sunt staţiunile cu cele mai bune pârtii

Mii de turişti vor petrece Crăciunul pe Valea Prahovei. Care sunt staţiunile cu cele mai bune pârtii (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Mii de persoane şi-au petrecut ziua de sâmbătă pe pârtiile de schi din staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga, stratul de zăpadă având câteva zeci de centimetri.

Astfel, la Sinaia, cea mai căutată dintre staţiunile prahovene, peste 2.000 de turişti au urcat pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi. Pe aceste pârtii startul de zăpadă este de aproximativ 60 de centimetri.

Conform reprezentanţilor Salvamont Sinaia, şapte schiori s-au accidentat, sâmbătă, pe pârtie, în cinci dintre cazuri fiind vorba despre accidente grave, respectiv traumatisme de coloană, traumatisme cranio-cerebrale sau fracturi.

Sâmbătă seară, la Sinaia, are loc deschiderea oficială a sezonului de schi, eveniment organizat la baza Pârtiei Noi, amenajată sub traseul telegondolei. Turiştii vor asista la un concert, organizatorii pregătind, de asemenea, un spectacol de lumini şi artificii, demonstraţii ale maeştrilor schiului, intervenţii rapide de salvare şi vor distribui participanţilor ceai cald, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Pe pârtiile Kalinderu 1 şi Kalinderu 2 din staţiunea Buşteni au schiat ori s-au dat cu săniile, sâmbătă, aproximativ o mie de turişti.

Cele două pârtii au nocturnă, iar dacă turiştii întârzie la schi pârtiile pot rămâne deschise şi până la ora 22.00, a declarat administratorul domeniului Kalinderu, Ion Vasilescu.

Şi în staţiunea Azuga aproximativ 700 de turişti s-au aflat, sâmbătă, pe pârtie, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune.

Câteva mii de turişti sunt aşteptaţi să petreacă Crăciunul în staţiunile de pe Valea Prahovei, hotelierii din aceste staţiuni scoţând la vânzare oferte speciale pentru această perioadă, oferte care includ gratuităţi precum transport către pârtii, acces la SPA sau mese festive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici