Mii de voluntari au participat la campania "Let’s do it, Romania!" - VIDEO

Mii de voluntari au participat, sâmbătă, la acţiunea de ecologizare care s-a desfăşurat în cadrul campaniei "Let’s do it, Romania!", aceştia adunând sute de saci de deşeuri.

159 afișări
Imaginea articolului Mii de voluntari au participat la campania "Let’s do it, Romania!" - VIDEO

Mii de voluntari au participat la campania "Let’s do it, Romania!" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Peste 2.500 de voluntari din judeţul Mureş au participat, sâmbătă, la campania "Let's do it, Romania!", aceştia adunând peste 6.800 de saci de deşeuri.

Potrivit organizatorilor, în urma acţiunilor de ecologizare de sâmbătă s-au colectat, în judeţul Mureş, 6.871 de saci de deşeuri, cantitate la care se adaugă 12 tone de deşeuri rezultate din construcţii.

"În judeţul Mureş, proiectul «Let's do it, Romania!» a beneficiat de implicarea a 2.546 de voluntari, în ciuda aşteptărilor noastre care dădeau un număr de aproximativ 2.000 de participanţi", potrivit organizatorilor.

La acţiune au participat, printre alţii, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, reprezentanţi ai autorităţilor locale, voluntari, deţinuţi şi cadre ale Penitenciarului din Târgu Mureş.

În primă fază, organizatorii afirmau că doresc angrenarea în acţiune a 1.500 de voluntari la nivelul judeţului.

În judeţul Sălaj, aproximativ 4.300 de voluntari au participat, sâmbătă, la Ziua de Curăţenie Naţională, programată pentru 25 septembrie prin proiectul "Let`s do it, Romania!", la nivel de judeţ fiind strânşi peste 5.000 de saci cu deşeuri, cinci remorci şi 20 de pubele.

Coordonatorul-voluntari din echipa "Let`s Do It, Romania!" Sălaj, Andra Farcău, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că aproximativ 80 la sută din deşeurile colectate sunt PET-uri, iar la nivel de judeţ cele mai mari mormane de gunoaie care a trebuit să fie curăţate au fost pe culmea Meseşului, pădurea Cristurului, albiile Someşului şi ale Crasnei şi în jurul barajului Vârşolţ.

"În Sălaj, s-au strâns pentru Ziua de Curăţenie Naţională peste 4.300 de voluntari care au reuşit să adune peste 5.000 de saci cu deşeuri, cinci remorci şi 20 de pubele. Proiectul s-a desfăşurat OK, iar cei mai mulţi voluntari s-au mobilizat în Crasna, Zalău, Jibou, Şimleu Silvaniei, Boghiş şi Cehu Silvaniei", a declarat Andra Farcău.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit sursei citate, au existat şi nouă comune unde proiectul a trebuit anulat, din diferite motive: Ip, Poiana Blenchii, Sânmihaiu Almaşului, Hida, Cuzăplac, Sîg, Rus, Cristolţ şi Ileanda, astfel că ecologizarea s-a desfăşurat în 42 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ din 51 care erau incluse iniţial în proiect.

La nivel de judeţ, au fost identificate şi curăţate peste 200 de mormane de deşeuri, deşi acest judeţ se numără printre cele unde zonele cu gunoaie sunt mult mai puţine comparativ cu alte regiuni.

"Let's do it, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care şi-a propus curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale în Ziua de Curăţenie Naţională - 25 septembrie.

România este ţara cea mai mare care a realizat acest proiect, implementat anterior cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici