Milano ia măsuri drastice împotriva petrecăreţilor de noapte

Milano ia măsuri drastice împotriva vieţii de noapte deranjante din zona aglomerată Porta Venezia, interzicând vânzarea de băuturi şi mâncare la pachet la anumite ore.

884 afișări
Imaginea articolului Milano ia măsuri drastice împotriva petrecăreţilor de noapte

Milano ia măsuri drastice împotriva petrecăreţilor de noapte

Interdicţia temporară înseamnă că petrecăreţii de noapte nu mai pot cumpăra băuturi sau mâncare la pachet din magazine, tarabe, baruri cu locuri în aer liber şi chiar distribuitoare automate, de la miezul nopţii până la ora 6 dimineaţa în zilele lucrătoare şi de la 1.30 la 6 dimineaţa în nopţile de vineri şi sâmbătă, cel puţin până la 19 noiembrie.

Noile reglementări au fost introduse după ce, la începutul acestui an, locuitorii din zonă au dat în judecată primăria pentru zgomotul cauzat de viaţa de noapte din zonă.

Interdicţia acoperă zona aglomerată de viaţă de noapte LGBT+ din Porta Venezia, care se întinde de la Piazza Oberdan până la via Melzo şi via Lazzaretto.

Vânzătorilor ambulanţi li se interzice accesul în zonă între orele 18.00 şi 6.00.

Obosit de zgomotul, aglomeraţia şi criminalitatea care însoţesc traiul într-o zonă aglomerată de viaţă de noapte, Comitetul de rezidenţi din Lazzaretto a cerut oficialilor oraşului să ia măsuri.

Ascultând cererile lor, primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, a declarat: "Această idee a oraşului în care nu există ore de funcţionare, mereu deschis, nu mă mai convinge atât de mult", potrivit agenţiei ANSA.

"Cred că şi oraşele ar trebui să se odihnească la fel ca noi, oamenii, şi să aibă orare puţin mai potrivite pentru toată lumea", a continuat el.

Nu este prima dată când se iau astfel de măsuri pentru a stăvili petrecăreţii gălăgioşi din Milano. În mai 2020, vânzările de alcool la pachet au fost interzise de la ora 19.00 la 7.00, după ce rezidenţii au încălcat normele de siguranţă COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici