Millennium Building: Cathedral Plaza, vândută în luna mai, pentru 70 de milioane de euro

Cathedral Plaza a fost vândută în mai 2011 unui fond de investiţii britanic, pentru 70 milioane de euro, au spus reprezentanţii Millennium Building Development, precizând că decizia de luni a Curţii de Apel Suceava este tardivă, la fel ca şi cea dată în noiembrie 2010 şi nu afectează constructorul.

651 afișări
Imaginea articolului Millennium Building: Cathedral Plaza, vândută în luna mai, pentru 70 de milioane de euro

Millennium Building: Cathedral Plaza, vândută în luna mai, pentru 70 de milioane de euro (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Millennium Building Development, constructorul Cathedral Plaza, consideră că sentinţa de luni a Curţii de Apel Suceava, potrivit căreia rămâne în vigoare decizia prin care a fost sistată construcţia Cathedral Plaza, esta tardivă, deoarece aceasta a fost intabulată şi a intrat în circuitul civil.

"Nu aveam mari speranţe că judecătorii Curţii de Apel Suceava - secţia Contencios-Administrativ vor lua o decizie care să ducă la tragerea răspunderii asupra colegilor lor de secţie. Decizia de astăzi a Curţii de Apel Suceava nu ne afectează concret, însă ne pare rău că nu s-a putut face dreptate în România", arată Millennium Building Development într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Millennium Building Development precizează că verdictul judecătorilor de la Suceava nu afectează constructorul, având în vedere că acesta a vândut Cathedral Plaza, în mai 2011, unui fond de investiţii britanic.

"Construcţia este intabulată şi a intrat în circuitul civil, astfel încât şi această hotărâre a Curţii de Apel Suceava este una tardivă, la fel cum era şi cea dată în noiembrie 2010. În plus, reamintim că un fond de investiţii britanic a cumpărat clădirea Cathedral Plaza, cu suma de 70 de milioane de euro", a declarat constructorul Cathedral Plaza, Millennium Building Development.

Decizia Curţii de Apel Suceava în privinţa Cathedral Plaza, ridicată în apropierea Catedralei Sfântul Iosif din Capitală, este "tardivă" întrucât imobilul a fost deja vândut şi chiar parţial închiriat de noul proprietar, clienţii începând deja să se mute, au spus şi reprezentanţii Willbrook International.

"Clădirea a fost deja intabulată, astfel că decizia Curţii de Apel Suceava este, pentru noi, tardivă. Clădirea a fost deja intabulată, astfel că pentru noi acest proces nu a prezentat interes. A fost, probabil, mai degrabă o ambiţie a Arhiepiscopiei, pe noi nu ne-a interesat acest proces din moment ce imobilul a fost intabulat, primindu-şi, practic, certificatul de naştere", a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, Daiana Voicu, director al dezvoltatorului imobiliar Willbrook International.

Daiana Voicu a afirmat că imobilul de birouri a fost deja vândut unui fond de investiţii britanic. La rândul lui, noul proprietar l-a închiriat deja, parţial.

"Clienţii au început deja pregătirile pentru mutare. Imobilul este gata, este racordat la utilităţi, se fac ultimele finisaje şi urmează cât de curând să fie inaugurat. Noi nu dorim să luăm în considerare această decizie judecătorească, pentru noi fiind, după cum v-am spus, tardivă", a conchis Daiana Voicu.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a anunţat că ÎPS Monseniorul Ioan Robu va susţine, marţi, de la ora 12.00, o conferinţă de presă în care va fi prezentată opinia ARCB în legătură cu decizia Curţii de Apel Suceava.

Curtea de Apel Suceava a respins, luni, contestaţia în anulare formulată de firma care dezvoltă Cathedral Plaza în procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti (ARCB), astfel că decizia prin care a fost sistată construcţia Cathedral Plaza a rămas valabilă.

Astfel, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului Dâmboviţa, care sistase construcţia Cathedral Plaza întrucât lipseau autorizaţiile legale. Decizia Tribunalului Dâmboviţa fusese contestată la Curtea de Apel din Ploieşti, care a hotărât în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, iar apoi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi Primăria Capitalei au formulat o cerere de revizuire care a fost admisă de Curtea de Apel Suceava.

Faţă de această decizie a Curţii de Apel Suceava, Millennium Building a formulat o contestaţie în anulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici