Miluţ: BOR să publice lista cu membrii Adunării Naţionale Bisericeşti şi CNSAS să-i verifice

Preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, a cerut, miercuri, publicarea listei cu membrii Adunării Naţionale Bisericeşti, din care şi el face parte, şi verificarea de către CNSAS a tuturor persoanelor care vor participa la alegerea unui nou Patriarh, fie că este vorba despre candidaţi sau alegători.

5 afișări
Imaginea articolului Miluţ: BOR să publice lista cu membrii Adunării Naţionale Bisericeşti şi CNSAS să-i verifice

Miluţ: BOR să publice lista cu membrii Adunării Naţionale Bisericeşti şi CNSAS să-i verifice

"Cer Bisericii Ortodoxe să publice această listă, pentru că nu există nicio oprelişte, nu poate fi nicio o ruşine pentru cineva să se ştie că face parte din Adunarea Naţională Bisericească. Lista trebuie să fie publicată", a spus Miluţ.

Totodată, el a mai solicitat Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să-i investigheze pe toţi cei care îl vor alege pe noul Patriarh. "Cer ca toţi care fac parte din această adunare bisericească să fie controlaţi de CNSAS şi să nu poată participa la aceste alegeri. (...) Dacă există persoane care să fi colaborat cu Securitatea, atunci eparhiile care le-au trimis aici să delege alte persoane. Este inadmisibil ca în Biserica Ortodoxă, la cel mai înalt nivel, să existe dubii cu privire şi la cei care urmează să fie aleşi şi la cei care îi aleg. Pentru liniştea noastră, pentru credinţa noastră. Biserica Ortodoxă nu trebuie să-şi aleagă noul patriarh cu voturile informatorilor sau colaboratorilor Securităţii", a mai spus Miluţ.

Ca să dea exemplu, el a prezentat răspunsul primit de la CNSAS. Conform documentului, datat 3 aprilie 2007, "Miluţ Petre Marian nu figurează în bazele de date ale Direcţiei Investigaţii a CNSAS".

CNSAS nu a luat, deocamdată, nicio decizie în privinţa verificării înalţilor prelaţi, subiectul nefiind pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de marţi şi urmând să fie discutat într-o şedinţă viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici