Mina observată la 70 de kilometri de Capu Midia a fost distrusă

Mina observată luni la 70 de kilometri de Capu Midia a fost distrusă, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă şi au detonat-o de la distanţă.

460 afișări
Imaginea articolului Mina observată la 70 de kilometri de Capu Midia a fost distrusă

Mina observată la 70 de kilometri de Capu Midia a fost distrusă

Potrivit MApN, echipajul puitorului de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, luni, o misiune de intervenţie pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanţă de aproximativ70 de kilometri travers de Capu Midia.

După ce nava a ajuns la o distanţă de siguranţă faţă de mină, echipa de scafandri deminori de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcaţiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină şi a stabilit procedura de distrugere.

„Conform procedurii operaţionale pentru astfel de situaţii, scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanţă”, a transmis MApN.

Nava „Viceamiral Constantin Bălescu” îşi continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă, a anunţat MApN.

Mina a fost observată, luni dimineaţă, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8.10.

După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici