Ministerul de Finanţe: Până la începutul lunii noiembrie mai erau 18.000 de cazuri pentru restituirea taxei auto

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, în răspunsul din 6 noiembrie la interpelarea deputatului PNL Aurel-Robert Boroianu, că mai erau 18.328 de cazuri aprobate pentru care trebuia restituită taxa auto. În judeţul Constanţa au fost restituite peste 100 milioane lei, până pe 11 octombrie.

555 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Finanţe: Până la începutul lunii noiembrie mai erau 18.000 de cazuri pentru restituirea taxei auto

Ministerul de Finanţe: Până la începutul lunii noiembrie mai erau 18.000 de cazuri pentru restituirea taxei auto

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a notificat toţi contribuabilii aflaţi în situatia mentionată mai sus, astfel încât, la data prezentei, mai sunt în lucru 19.015 cereri de restituire, dintre care:

- 18.328 cereri au fost solutţonate cu decizie de restituire, dar nu au fost efectiv restituite din cauza problemelor întâmpinate pe circuitul interbancar (conturi bancare închise, conturi bancare eronate, decesul contribuabililor şi lipsa formelor legale de succesiune);

- 687 cereri de restituire care nu au putut fi soluţionate, întrucât, deşi organele fiscale au trimis notificări contribuabililor, aceştia nu au completat documentaţia necesară pentru emiterea deciziilor de restituire. În cele mai multe situaţii lipsesc documentele care să ateste dreptul de proprietate (mai ales pentru achiziţiile în sistem de leasing) şi conturile bancare, deschise pe numele solicitanţilor de restituiri. De asemenea, se constată schimbarea de domiciliu sau decesul contribuabililor, urmat de lipsa formelor legale de succesiune.

În toate aceste situaţii, finalizarea formelor legale de restituire este condiţionată de completarea documentaţiei în termen de 60 de zile de la comunicarea notificărilor”, arată reprezentanţii Ministerului de Finanţe, în răspunsul la interpelarea deputatului PNL Aurel-Robert Boroianu privind restituirea taxei auto.

Deputatul PNL de Constanţa a mai întrebat care este situaţia restituirii taxei auto în judeţul Constanţa, iar Ministerul i-a răspuns că, până la data de 11 octombrie, a fost un număr de 30.053 de cereri, valoarea totală restituită fiind de 101,90 milioane lei.

Liberalul s-a interesat despre acest subiect în contextul în care ANAF a restuit, potrivit datelor furnizate de MFP, taxa auto pentru autoturisme, taxa pentru poluare şi taxa pentru emisiile poluate provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu în valoare de 6,16 miliarde lei pentru 1,91 milioane de cereri depuse şi aprobate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici