Ministerul Educaţiei: 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise

Un procent de 99,24 dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare.

216 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise

Ministerul Educaţiei: 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362.

Dintre acestea, 145.581 reprezintă cereri de înscriere la şcoală de circumscripţie. În ceea ce priveşte cele 27.101 cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripţie, situaţia se prezintă astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la şcoala de circumscripţie, după ce nu au avut loc la şcoala dorită, iar 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie.

Potrivit MEN, pentru cererile respinse în această primă etapă există, însă, locuri şi solicitările vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care debutează în data de 25 martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici