Ministerul Educaţiei a băgat pe fir MAI şi Protecţia Copilului în cazul elevilor care simulau acte sexuale

Ministerul Educaţiei are discuţii cu Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii pentru a găsi soluţii de îmbunătăţire a prevenţiei şi intervenţiei în situaţii de violenţă în şcoli,după cazul din Prahova cu elevii care simulau acte sexuale

315 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a băgat pe fir MAI şi Protecţia Copilului în cazul elevilor care simulau acte sexuale

Ministerul Educaţiei a băgat pe fir MAI şi Protecţia Copilului în cazul elevilor care simulau acte sexuale

Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, că a fost informat, de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, asupra existenţei, în spaţiul public, a unui clip video în care mai mulţi elevi simulează explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic.

„Conform informaţiilor primite, în urma apariţiei, în cursul zilei de ieri (joi - n.r.), a clipului video, la nivelul unităţii şcolare au fost deja demarate acţiuni pentru stabilirea contextului, precum şi a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova. Ministerul Educaţiei va continua să ţină legătura cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, atât pentru a avea informaţii asupra faptelor produse, cât şi pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunităţii şcolare. Ministerul Educaţiei a demarat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii pentru a se identifica soluţii de îmbunătăţire a procesului de prevenţie şi de intervenţie în situaţii de violenţă în mediul şcolar”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dă asigurări că va face tot ce ţine de ea pentru a preveni astfel de fapte.

„Ştiu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranţa în şcoli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ţine de mine să prevenim aceste fapte şi am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii în acest sens. Siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei", a spus Deca.

Potrivit IPJ Prahova, poliţiştii din Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei şcoli din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video în care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
educaţie,
copil,
sex

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici