Ministerul Educaţiei: Peste 1.720 de copii, rămaşi pentru înscrierea în clasa pregătitoare, în etapa a doua

Peste 1.720 de copii au rămas pentru înscrierea în clasa pregătitoare în etapa a doua, care începe marţi, după ce în prima etapă au fost admise 169.275 de cereri, respectiv 98,88 la sută din totalul celor 170.996 de dosare, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.

359 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Peste 1.720 de copii, rămaşi pentru înscrierea în clasa pregătitoare, în etapa a doua

Ministerul Educaţiei: Peste 1.720 de copii, rămaşi pentru înscrierea în clasa pregătitoare, în etapa a doua (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Potrivit datelor finale centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, desfăşurată în perioada 23 februarie - 13 martie, au fost admise 98,99 la sută dintre cereri, respectiv 169.275 din 170.996. Dintre acestea, 144.507 sunt cereri pentru unitatea de circumscripţie, iar 24.768 pentru altă unitate de învăţământ.

Dintre cererile de înscriere la o altă unitate de învăţământ, 23.829 au fost admise şi 939 redirecţionate spre şcoala de circumscripţie, în condiţiile în care nu existau locuri suficiente la şcoala dorită, dar exista bifată opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.

Alte 1.721 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala arondată iniţial, a arătat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat transmis luni agenţiei MEDIAFAX.

Aceste cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care se va desfăşura în perioada 24 martie - 3 aprilie. În 10 aprilie vor fi afişate rezultatele finale ale înscrierii în clasa pregătitoare.

Inspectoratele şcolare vor soluţiona, în perioada 13-17 aprilie, toate cazurile nerezolvate după încheierea celei de-a doua etape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici