Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ dispuşi să se vaccineze

  • Ministerul Educaţiei anunţă că 167.977 de angajaţi din învăţământ îşi declară, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare.
  • Se va face şi a doua etapă de consultare, pentru că mulţâi nu au răspuns.
553 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ dispuşi să se vaccineze

Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ dispuşi să se vaccineze

Ministerul Educaţiei face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de vineri, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând şi persoanele care nu s-au pronunţat în niciun fel asupra disponibilităţii de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie 2021.

Până în momentul de faţă, la nivelul învăţământului preuniversitar, 45,06% dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns).

În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de
51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au raspuns).

Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 - personal din sistemul de învăţământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învăţământ universitar).

„Ne exprimăm speranţa că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde şi angajaţii care nu s-au pronunţat până acum asupra disponibilităţii la vaccinare”, transmite MEC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici