Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile

Ministerul Energiei a lansat miercuri apelul de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile, eolian şi solar, cu un buget de peste 450 de milioane de euro, cu finanţare din PNRR.

1777 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile

Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, se pot depune aplicaţii în perioada 31 martie – 31 mai 2022 pe o platformă informatică al cărei link va fi postat pe site-ul ministerului Energiei.

Venim cu soluţii reale şi cu finanţarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanţabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrat. Realizarea investiţiilor înseamnă soluţii pe termen lung pentru asigurarea energetică a ţării noastre”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Schema de ajutor de stat bazată pe procedură de ofertare concurenţială se adresează microîntreprinderilor, întrepriderilor mici şi mijlocii, cât şi întreprinderilor mari, inclusiv întreprinderi nou înfiinţate, care au ca activitate înscrisă în statutul societăţii, principală sau între altele, activitatea privind producerea de energie electrică şi care au depus la Ministerul Energiei oferta în cadrul procedurii de ofertare concurenţială pentru acordarea ajutorului de stat, înaintea demarării lucrărilor.

Prezenta schemă bazată pe procedură de ofertare concurenţială se aplică numai instalaţiilor noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, a transmis Ministerul Energiei.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii.

Prin PNRR, componenta Energie beneficiază de o alocare de 1,62 miliarde euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici