Ministerul Mediului lansează Programul „Microbuze electrice pentru elevi”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a lansat, joi, Programul „Microbuze electrice pentru elevi”, care are un buget de 300 de milioane de lei, alocat prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

120 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului lansează Programul „Microbuze electrice pentru elevi”

Ministerul Mediului lansează Programul „Microbuze electrice pentru elevi”

„Lansăm, în premieră, Programul microbuze electrice pentru elevi. Aceasta face parte din acţiunile, proiectele prin care MMAP luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice prin contribuţia pe care acestea le au la îmbunătăţirea calităţii aerului, decarbonizare, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin programele finanţate de AFM, ne propunem alinierea cu tendinţele europene şi mondiale privind mobilitatea durabilă. Alături de Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla local, acest program vine în sprijinul autorităţilor locale pentru a facilita transportul elevilor către şcoală şi spre locuinţele lor şi contribuie la obiectivul nostru de a dezvolta oraşe, localităţi verzi”, spune Mircea Fechet.

Bugetul programului este de 300 de milioane de lei, alocat prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Nu finanţăm doar achiziţia de astfel de microbuze mai prietenoase cu mediul, ci şi achiziţia staţiilor de reîncărcare a microbuzelor, aşadar finanţăm şi logistica necesară, pentru că nu este suficient să avem microbuze verzi, este necesar să avem şi unde le încărca, astfel încât să avem eficienţă deplină în implementarea acestui program. Achiziţionarea staţiilor de reîncărcare este permisă în limita unei staţii de reîncărcare/microbuz achiziţionat”, adaugă ministrul Mediului.

Mircea Fechet precizează că este eligibil proiectul care cuprinde autovehicule mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride şi a celor alimentate cu gaz natural comprimat.Microbuzele electrice trebuie să aibă o autonomie de minim 200 km, iar microbuzele hibrid plug-in de minim 50 km exclusiv pe putere electrică. De asemenea, ele trebuie să întrunească cerinţele legate de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fechet,
microbuze,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici