Ministerul Public român, ales ca partener de Comisia Europeană în combaterea criminalităţii

Ministerul Public român a fost desemnat, alături de alte 59 de instituţii ale UE, de către Comisia Europeană, partener-cadru în prevenirea şi combaterea criminalităţii, terorismului, crimei organizate şi în confiscarea bunurilor provenite din comiterea de infracţiuni.

95 afișări
Imaginea articolului Ministerul Public român, ales ca partener de Comisia Europeană în combaterea criminalităţii

Ministerul Public român, ales ca partener de Comisia Europeană în combaterea criminalităţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Direcţia Generală de Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene a făcut public, la Bruxelles, la data de 30 martie 2012 faptul că Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost selectat ca partener - cadru pentru derularea de proiecte în cadrul programului «Prevenirea şi combaterea criminalităţii». În total, un număr de 60 de instituţii de aplicare a legii din ţări ale Uniunii Europene au fost selectate ca parteneri-cadru. Parteneriatul se întinde pe durata a doi ani", informează, marţi, Ministerul Public.

În această calitate, Ministerul Public va participa la sesiuni de cereri de proiecte exclusiv pentru partenerii-cadru în domenii cum ar fi prevenirea si combaterea criminalităţii şi terorismului, combaterea crimei organizate prin utilizarea investigaţiilor financiare şi confiscarea bunurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni, prevenirea criminalităţii (în special a celei juvenile, legate de consumul şi traficul de droguri, a criminalităţii urbane).

Selectarea ca partener-cadru al Direcţiei Generale de Afaceri Interne a Comisiei Europene reprezintă o recunoaştere a experienţei dobândite de Ministerul Public în programarea şi implementarea de proiecte cu finanţare europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici