Ministerul Sănătăţii anunţă că toate centrele universitare îndeplinesc condiţiile pentru organizarea rezidenţiatului

Cele şase centre universitare îndeplinesc condiţiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidenţiat, dar şi pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenţi, anunţă ministerul Sănătăţii.

272 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii anunţă că toate centrele universitare îndeplinesc condiţiile pentru organizarea rezidenţiatului

Ministerul Sănătăţii anunţă că toate centrele universitare îndeplinesc condiţiile pentru organizarea rezidenţiatului

Victor Costache, ministrul Sănătăţii şi echipa ministerului au condus joi dimineaţă videoconferinţa organizată în vederea verificării stadiului pregătirilor pentru organizarea Concursului de intrare în Rezidenţiat. În cadrul întâlnirii s-a mai discutat şi despre adoptarea unor măsuri suplimentare care să dea posibilitatea concurenţilor care obţin la concurs peste 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară să fie admişi ca rezidenţi.

În timpul întâlnirii, toate comisiile locale de organizare a concursului au asigurat echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii că nu există disfuncţionalităţi în modul de desfăşurare, conform metodologie şi cerinţelor de concurs.

De asemenea, reprezentanţii centrelor universitare în care este organizat concursul au informat că au capacitatea de a asigura suplimentarea numărului de rezidenţi, în special pentru specialităţile deficitare.

“Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar ne dorim ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi, în condiţiile în care resursa umană este
deficitară. Vom găsi soluţii pentru aceşti tineri, aşa cum a asigurat şi primul ministru, şi am cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului să prezinte o analiză în acest sens, inclusiv pe criterii demografice pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenţi. După concurs vom discuta împreună, toţi cei implicaţi, şi măsurile care trebuie luate pentru îmbunătăţirea acestui concurs în anii care urmează“, a declarat Victor Costache, în timpul videoconferinţei.

Ministerul Sănătăţii va organiza duminică, 8 decembrie 2019 concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie şi, la fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune au depus dosarele pentru participare la concurs un număr de 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 medicină, 1.740 medicină dentară, 853 farmacie).

Aceştia candidează pe un număr de 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locurilor pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rezidenţiat,
centre,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici