Ministerul Sănătăţii anunţă reluarea vaccinării împotriva hepatitei B

Primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din cele 200.000 pe care trebuie să le achiziţioneze Ministerul Sănătăţii în 2014, au fost recepţionate marţi, şi vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, dar şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, informează instituţia.

186 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii anunţă reluarea vaccinării împotriva hepatitei B

Ministerul Sănătăţii anunţă reluarea vaccinării împotriva hepatitei B (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii (MS) informează că direcţiile de sănătate publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul companiei Unifarm pentru ridicarea dozelor de vaccin.

"Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile de achiziţie centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an.

"Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global", precizează MS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici