Ministerul Sănătăţii: Continuă verificările la Maternitatea Giuleşti/ 45 de bebeluşi sunt infectaţi cu stafilococ

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti continuă verificările la Maternitatea Giuleşti, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că rezultatul analizelor va apărea la începutul săptămânii viitoare. 45 de bebeluşi născuţi la unitatea spitalicească sunt infectaţi cu stafilococ.

318 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Continuă verificările la Maternitatea Giuleşti/ 45 de bebeluşi sunt infectaţi cu stafilococ

Ministerul Sănătăţii: Continuă verificările la Maternitatea Giuleşti/ 45 de bebeluşi sunt infectaţi cu stafilococ

“Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti continuă acţiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică -Ginecologie „Prof.Dr. Panait Sârbu”. În această săptămână, inspectorii sanitari au monitorizat acţiunile de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie care au fost efectuate în cadrul maternităţii şi care, o parte, au fost finalizate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis MEDIAFAX.

Luni şi marţi, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de către maternitate, anunţă Ministerul Sănătăţii. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unităţii sanitare, respectiv săli de naştere, saloane lehuze, precum şi din departamentul de feritilizare în vitro (FIV).

După probele de autocontrol recoltate de maternitate, în vederea finalizării acţiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva, joi, 75 de probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici, ATI cezariene ale căror rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

Conform reprezentanţilor DSP Bucureşti, până în prezent, 45 copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu MRSA (bacteria stafiloc), doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi.

La ora transmiterii ştirii, 15 copii confirmaţi cu MRSA mai sunt internaţi în alte unităţi sanitare, din care cinci la Spitalul Clinic de urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu”, doi la Spitalul Clinic de Copii „MS Curie”, patru la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” si patru la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Prof. „Dr. Alfred Rusescu”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici