Ministerul Sănătăţii desfiinţează 627 de posturi

Ministerul Sănătăţii desfiinţează 627 de posturi, cele mai mari reduceri fiind de la Direcţiile de Sănătate Publică şi Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), a anunţat, miercuri, ministrul de resort, Ion Bazac, care a precizat că restructurarea nu vizează cadrele medicale din sistemul sanitar.

37 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii desfiinţează 627 de posturi

Ministerul Sănătăţii desfiinţează 627 de posturi

Ministrul Sănătăţii a prezentat, miercuri, Guvernului propunerea de restructurare a unităţilor din subordine. Astfel, potrivit lui Bazac, de la 1 octombrie vor fi restructurate 304 posturi în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică. Alte 151 de posturi de la Agenţia Naţională a Medicamentului vor fi şi ele desfiinţate, a anunţat Bazac.

Numărul total de posturi din structurile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS) ce vor fi restructurate de la 1 noiembrie va fi, potrivit lui Bazac, de 627.

"Restructurarea nu vizează reducerea numărului de cadre medicale din sistemul sanitar", a afirmat ministrul, precizând că restul de posturi restructurate sunt în Ministerul Sănătăţii (29 de posturi), Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar (37 de posturi) , Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale (29 de posturi), Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale (22 de posturi), Centrul de Sănătate Publică Tg. Mureş (50 de posturi) şi Centrul de Sănătate Mintală (cinci posturi).

Procentual, în fiecare dintre aceste instituţii se vor opera reduceri cuprinse între 10 şi 24 la sută din numărul total de posturi.

"Măsurile legislative şi organizatorice ale MS vizează numai reorganizarea aparatului administrativ, fără a afecta activitatea unităţilor sanitare publice. De asemenea, schimbările preconizate nu vor afecta eficacitatea organizaţională a instituţiilor", a mai informat ministrul Bazac.

Premierul Emil Boc anunţa, miercurea trecută, că Guvernul a decis să restructureze 226 de agenţii, astfel încât să rămână doar 107, urmând ca 9.200 de posturi să fie eliberate, iar veniturile proprii ale agenţiilor să fie virate direct la buget, realizându-se economii totale de circa 150 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici