Ministerul Sănătăţii: Nu sunt probleme cu vaccinul antirabic, la Cantacuzino există 2.500 de doze

Ministerul Sănătăţii precizează că la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino (INCDMI) există un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic, iar producătorul acestuia a dat asigurări că nu vor fi disfuncţionalităţi privind asigurarea produsului pe piaţa din România.

283 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Nu sunt probleme cu vaccinul antirabic, la Cantacuzino există 2.500 de doze

Ministerul Sănătăţii: Nu sunt probleme cu vaccinul antirabic, la Cantacuzino există 2.500 de doze (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Dozele de la Cantacuzino - al căror număr a fost anunţat de producătorul vaccinului antirabic, Sanofi-Pasteur, şi confirmat de INCDMI - pot fi utilizate de către unităţile sanitare care realizează tratamentul post expunere al plăgilor rabigene.

"Mai mult, producătorul francez a asigurat Ministerul Sănătăţii că, în această perioadă, aşteaptă un lot de import din acest produs şi nu vor exista disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea produsului pe piaţa din România. Distribuţia vaccinului se face prin distribuitorii autorizaţi ai Sanofi-Pasteur, direct, către centrele unităţilor sanitare, astfel încât pacienţii să primească tratament profilactic corespunzător şi în timp util", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de Ministerul Sănătăţii.

Precizările ministerului vin după ce în presă au apărut informaţii de la Avocatul Poporului potrivit cărora mai multe unităţi sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că şi-au epuizat stocurile de vaccin antirabic şi că, în scurt timp, nu vor mai avea cu ce să-i trateze pe pacienţii muşcaţi de câini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici