Ministerul Sănătăţii oferă până la 121 de milioane de lei pentru maximum şase elicoptere medicale

Ministerul Sănătăţii oferă între 40 şi 121 de milioane de lei fără TVA pentru "minimum două şi maximum şase" elicoptere "medicalizate", firmele interesate să intre în licitaţie fiind obligate să depună o garanţie de participare de două milioane de lei şi să livreze aparatele în cel mult patru ani.

114 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii oferă până la 121 de milioane de lei pentru maximum şase elicoptere medicale

Ministerul Sănătăţii oferă până la 121 de milioane de lei pentru maximum şase elicoptere medicale (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Ministerul caută "elicoptere multifuncţionale din gama 2.700-3,175 kilograme", "medicalizate", pentru care oferă între 40.305.320 şi 120.915.960 de lei fără TVA din fondurile Ministerului Sănătăţii.

Ofertanţii trebuie să fie pregătiţi să livreze "minimum două şi maximum şase" astfel de aparate în cel mult patru ani.

Pentru a putea participa la licitaţie, firmele interesate trebuie să fi avut în ultimii trei ani o cifră de afaceri de minimum 80,5 milioane de lei, "cel puţin o recomandare", certificat de calitate ISO 9001 şi trebuie să fi avut cel puţin un contract de furnizare de produse identice în valoare de minimum 40,2 milioane de lei.

Câştigătorul va fi stabilit prin licitaţie deschisă. În stabilirea ofertei câştigătoare, preţul oferit va conta 40 la sută. Câte nouă la sută vor conta capacitatea elicopterului de a ateriza în pantă şi posibilitatea personalului de a opera în siguranţă în apropierea lui în timpul funcţionării. Câte şase procente în stabilirea câştigătorului vor conta "viteza de urcare la greutatea maximă de decolare", "capacitatea de a ateriza pe terenuri neamenajate", "posibilitatea operării de pe terenuri de dimensiuni limitate", "accesul facil în cabina cargo cu targa medicală şi sarcini voluminoase", "posibilitatea transportului de sarcini concentrate în cabina cargo", "posibilitatea manevrării, depozitării şi ancorării facile a sarcinilor în interiorul cabinei cargo" şi "posibilitatea executării misiunilor deasupra aglomerărilor urbane".

Documentele necesare participării pot fi consultate şi obţinute până în 8 iulie iar ofertele de participare trebuie să ajungă la Ministerul Sănătăţii până cel mai târziu 12 iulie, zi în care, la ora 11.00, ofertele vor fi deschise, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare şi a reprezentanţilor companiilor ofertante.

Contactat de MEDIAFAX, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a explicat termenul de patru ani pentru livrarea comenzii. Acesta a spus că, pe de-o parte, un elicopter comandat nu poate fi livrat în mai puţin de un an. Pe de altă parte, fondatorul SMURD, serviciu care va fi beneficiarul elicopterelor, a precizat că numărul elicopterelor ce vor fi cumpărate se va stabili "în funcţie de banii pe care Ministerul Sănătăţii îi va putea aloca în acest scop".

"Între Ministerul Sănătăţii şi câştigător se va încheia un acord-cadru. Acest acord-cadru pe care-l încheiem pe noi ne obligă să cumpărăm, pentru început, două elicoptere, iar apoi, în funcţie de bani, timp de patru ani, noi putem să-i mai comandăm încă cel mult patru respectivului furnizor"", a explicat Raed Arafat.

Potrivit oficialului, aparatele vor fi pilotate de angajaţi ai Ministerului de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici