Ministerul Sănătăţii organizează concurs de rezidenţiat pentru 430 de locuri neocupate. În ce domenii mai sunt locuri libere

Ministerul Sănătăţii organizează un nou concurs de intrare în rezidenţiat pentru cele aproximativ 430 de posturi şi locuri rămase neocupate după sesiunea din noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a declarat, marţi, ministrul Ritli Ladislau.

541 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii organizează concurs de rezidenţiat pentru 430 de locuri neocupate. În ce domenii mai sunt locuri libere

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de rezidenţiat pentru 430 de locuri neocupate. În ce domenii mai sunt locuri libere (Imagine: Shutterstock)

Guvernul a aprobat, marţi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea OG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

"Încă de la începutul acestui an am avut în vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, în sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40 la sută, din posturile scoase la concurs au rămas neocupate. Acest fapt constituie o situaţie de excepţie şi poate duce la o accentuare a deficitului de medici specialişti cu care se confruntă reţeaua de asistenţă medicală", a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a mai spus că marţi a fost aprobat cadrul juridic care permite organizarea unui nou concurs, precizând că se estimează că sesiunea va avea loc la jumatatea lunii mai.

Potrivit MS, 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, 333 sunt posturi de medic rezident în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti.

Cele mai multe locuri şi posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile medicină de urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), medicină de familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), neonatologie (28 de posturi), ATI (18 posturi) şi pediatrie (12 posturi).

Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti.

Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, iar cele pentru rezidenţiatul pe post, la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care tinerii medici doresc să concureze.

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de către Ministerul Sănătăţii, în perioada următoare, pe site-ul instituţiei (www.ms.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici