Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de HG privind suplimentele nutritive

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că pregăteşte un proiect de hotărâre de guvern care să reglementeze statutul suplimentelor nutritive, mai ales în ceea ce priveşte competenţele de control, adică delimitarea instituţiilor care trebuie să se ocupe de această acţiune.

66 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de HG privind suplimentele nutritive

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de HG privind suplimentele nutritive (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Trebuie reglementat principiul privind competenţele de control, respectiv care instituţii au atribuţii în activitatea de control", a spus ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a adăugat că Ministerul Sănătăţii pregăteşte această legislaţie, precizând că la nivel european nu există o reglementare expresă privind suplimentele nutritive.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor şi cei ai Agenţiei Anti-Doping vor verifica conţinutul şi calitatea suplimentelor alimentare comercializate în România, după ce s-a constatat că multe dintre produsele de pe piaţă conţin substanţe interzise, nemenţionate pe etichetă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Agenţia Naţională Anti-Doping au încheiat, în 6 aprilie, un protocol de colaborare care vizează înăsprirea controalelor în cazul suplimentelor alimentare la nivelul unităţilor de comercializare, cât şi verificarea respectării normelor legale privind etichetarea.

Reprezentanţii celor două instituţii au solicitat, într-un memoriu trimis Guvernului, elaborarea unei legi unitare privind modul de comercializare şi utilizare a suplimentelor alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici