Ministerul Sănătăţii, reacţie după acuzaţiile primarului intrat în greva foamei: Nici ministrul şi nici ministerul nu aprobă înfiinţarea substaţiilor de ambulanţă

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a reacţionat duminică faţă de declaraţiile făcute de primarul din Ulmeni şi a spus că nu intră în atribuţiile ministrului şi nici ale ministerului avizarea şi aprobarea înfiinţării de substaţii de ambulanţă, aşa cum a spus Lucian Morar.

570 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, reacţie după acuzaţiile primarului intrat în greva foamei: Nici ministrul şi nici ministerul nu aprobă înfiinţarea substaţiilor de ambulanţă

Oana Grigore: Nici ministrul şi nici ministerul nu aprobă înfiinţarea substaţiilor de ambulanţă

Avizele şi aprobările necesare în procesul de înfiinţare al substaţiilor de ambulanţă nu intră în responsabilitatea ministerului, a spus Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Precizarea făcută de purtătorul de cuvânt vine în contextul în care un primar din judeţul Maramureş a intrat luni în greva foamei în faţa ministerului, acuzând că oraşul său a fost privat de un serviciu de ambulanţă şi că, în România, sănătatea se împarte pe criterii politice, făcând responsabil ministerul pentru această situaţie.

„Nici Ministerul Sănătăţii şi nici ministrul nu avizează şi nu aprobă înfiinţarea de substaţii de ambulanţă”, a spus Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX.

Tot ea a precizat şi că înfiinţarea acestor substaţii se face pe criterii bine stabilite de o comisie interministerială, care este condusă de secretarul de stat Raed Arafat.

Oana Grigore a mai spus că primarul cunoaşte acest lucru, întrucât a primit criteriile în funcţie de care comisia a luat decizia.

„Există o comisie interministerială condusă de domnul secretar de stat Raed Arafat, care avizează înfiinţarea lor pe criterii bine stabilite. De altfel, domnul primar ştie acest lucru pentru că, din informaţiile pe care le-am a primit de la această comisie, a primit o negaţie pentru înfiinţarea substaţiei Ulmeni şi a primit şi criteriile în funcţie de care comisia a luat decizia”, a mai spus Oana Grigore.

Lucian Morar, primarul din Ulmeni (judeţul Maramureş) a spus a intrat, luni, în greva foamei, în faţa Ministerului Sănătăţii, motivând că decizia ministrului Sănătăţii de a deschide o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, din judeţul Maramureş, şi nu în Ulmeni, este una influenţată strict de culoarea politică a primarului de acolo, şi mai puţin de nevoile medicale pe care oraşele le au.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici