Ministerul Sănătăţii: Taxa de participare la concursul de rezidenţiat a fost redusă cu 140 de lei

Taxa de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc organizat în 2012 a fost redusă cu 140 de lei, de la suma de 500 de lei, propusă iniţial, la 360 de lei pentru fiecare participant, informează Ministerul Sănătăţii.

203 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Taxa de participare la concursul de rezidenţiat a fost redusă cu 140 de lei

Ministerul Sănătăţii: Taxa de participare la concursul de rezidenţiat a fost redusă cu 140 de lei (Imagine: Shutterstock)

"Pentru 2012, organizatorii concursului, respectiv centrele universitare, au propus Ministerului Sănătăţii o sumă majorată, de 500 lei pe participant. În urma sesizărilor primite, dar şi a discuţiilor purtate cu organizatorii şi reprezentanţii studenţilor, am stabilit o taxă redusă la valoarea de 360 lei pe participant", au explicat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).

Cuantumul taxei este stabilit prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 994 din 8 octombrie 2012.

Potrivit MS, în urma consultărilor cu reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie, concursul de intrare în rezidenţiat va fi organizat în 25 noiembrie.

La fel ca în 2011, concursul se va desfăşura descentralizat, în şase centre universitare, respectiv Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie.

Detaliile privind numărul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum şi perioada de înscriere sau condiţiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea în concurs, sunt publicate pe pagina oficială de internet a Ministerului Sănătăţii, secţiunea Rezidenţiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici