Ministerul Tineretului şi Sportului va beneficia de aproximativ 14 milioane de euro din taxele percepute pentru jocurile de noroc

Ministerul Tineretului şi Sportului va beneficia de doi la sută, aproximativ 14 milioane de euro, din taxele percepute pentru jocurile de noroc începând cu luna februarie, banii urmând a fi folosiţi pentru susţinerea sportului, se arată într-un comunicat al MTS, remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

97 afișări
Imaginea articolului Ministerul Tineretului şi Sportului va beneficia de aproximativ 14 milioane de euro din taxele percepute pentru jocurile de noroc

Ministerul Tineretului şi Sportului va beneficia de aproximativ 14 milioane de euro din taxele percepute pentru jocurile de noroc (Imagine: Shutterstock)

"Ordonanţa de Urgenţă 92/2014 intră de anul acesta în vigoare. În acest sens, doi la sută din taxele pe jocurile de noroc vor fi direcţionate către Ministerul Tineretului şi Sportului. Aceste resurse vor fi folosite pentru susţinerea sportului din România. Alocarea unei părţi din taxele pe jocuri de noroc către tineret şi sport reprezintă o practică întâlnită în toate statele din Europa Occidentală, aici mă gândesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finanţarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, ţară în care Loteria a fost fondată chiar cu scopul de a susţine domenii ca sportul, tineretul sau sănătatea", a declarat ministrul Gabriela Szabo în comunicatul citat.

În urma Ordonanţei de Urgenţă 92/2014 din 30 decembrie 2014, Ministerului Tineretului şi Sportului i s-au alocat 2 la sută din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc, a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, precum şi din taxa de acces.

"Taxele colectate de către stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual în jurul sumei de 700 de milioane de euro. Din această sumă MTS va încasa 2 sută, conform OUG 92/2014. Proiectul OUG 92/2014 a fost iniţiat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Ministerul Finanţelor Publice, susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului", se mai menţionează în comunicatul MTS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici