Ministrul Administraţiei spune că actualizarea listelor electorale a început de trei săptămâni

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, luni seară, la Târgovişte, că actualizarea listelor electorale a început de trei săptămâni.

450 afișări
Imaginea articolului Ministrul Administraţiei spune că actualizarea listelor electorale a început de trei săptămâni

Mircea Dusa (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Vreau să clarific un subiect, cel mult dezbătut în vară, legat de listele electorale. În conformitate cu Legea 35, modul în care se realizează listele este foarte clar şi nu este atributul MAI.(...) Ministerul pune la dispoziţia primarilor listingul cu persoanele aflate în sistemul naţional de evidenţă a persoanelor. Acel document devine listă electorală după ce este semnat de primar şi de secretar, care au obligaţia până cu 48 de ore înainte de desfăşurarea alegerilor să tot actualizeze listele electorale.(...) Am cerut prefecţilor reactualizarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare, acest proces a început de circa trei săptămâni. Prefecţii ştiu, au luat deja măsuri şi am solicitat de atunci, în prima videoconferinţă cu prefecţii, ca reactualizarea listelor de alegători să se desfăşoare permanent, în conformitate cu legea, eliminând din listele electorale acele persoane care, conform legii şi mai ales Ordonanţei 97, trebuie eliminate din listele electorale", a declarat Mircea Duşă.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai precizat că, în ceea ce priveşte modul de realizare a listelor electorale, noul Parlament trebuie să ia în discuţie aceasta problema.

"MAI împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă lucrează la un proiect de lege privind regimul listelor electorale, care, până la urmă, probabil că vor fi reunite în Codul Electoral. Este o chestiune de perspectivă pe care sper că noul Parlament să o demareze, printre acele procese importante care vizează reforma administrativă în România, odată cu modificarea Constituţiei şi clarificarea sistemului acestuia electoral şi a modului în care se realizează listele electorale", a mai precizat Mircea Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a participat, luni seară, împreună cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la Târgovişte, la învestirea noului prefect de Dâmboviţa, Victor Sanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici