Ministrul Agriculturii, despre raportul comisiei prezidenţiale: MADR ia ce este bun şi implementează

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, la lansarea la Palatul Cotroceni a raportului comisiei prezidenţiale privind dezvoltarea agriculturii în perioada 2014-2020, că ministerul său preia şi implementează ce este bun din orice astfel de strategie.

316 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii, despre raportul comisiei prezidenţiale: MADR ia ce este bun şi implementează

Ministrul Agriculturii, despre raportul comisiei prezidenţiale: MADR ia ce este bun şi implementează (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"'Raportul Comisiei prezidenţiale este un document extrem de cuprinzător, care face referire la toate problemele pe care le are agricultura românească, care s-au acumulat şi s-au acutizat în ultimii 23 de ani", a afirmat Constantin.

El a adăugat că strategia lansată în dezbatere publică de Preşedinţie cuprinde şi soluţii din programul de guvernare al USL, unele deja în curs de implementare, însă ministerul său preia tot ce este bun din orice astfel de strategie.

"Acesta face referire şi la câteva soluţii, dar o parte au fost făcute şi la sugestia Ministerului Agriculturii, iar o parte sunt în programul de guvernare, unele au fost chiar începute şi sunt pe cale de a fi implementate. MADR ia tot ceea ce este bun din orice fel de strategie şi urmează să implementeze în perioada următoare", a spus ministrul Agriculturii.

De asemenea, el a arătat că ministerul său lucrează deja la "o strategie sau un master-plan" pentru programul naţional de dezvoltare a României în perioada 2014-2020 şi organizează deja întâlniri cu fermierii în acest sens, iar pentru problemele ridicate de raportul Comisiei prezidenţiale există deja soluţii.

Totodată, Constantin a încercat să facă o prezentare în cadrul evenimentului de la Palatul Cotroceni a programelor şi măsurilor avute în vedere de MADR, însă el a fost întrerupt de preşedintele Băsescu. "Ideea era să lansăm strategia, nu să prezentăm activitatea ministerului", i-a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a propus partidelor politice semnarea în septembrie, împreună cu organizaţiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014-2030, care să preia obiectivele raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, lansat luni în dezbatere publică pentru 30 de zile.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici