Ministrul Apărării a anunţat cu ce bani vor fi plătite sistemele americane Patriot. Ce şanse sunt să fie atins anul acesta pragul de 2% din PIB pentru apărare

Sistemele Patriot vor fi plătite cu banii care au rămas necheltuiţi pentru corvete şi bateriile de coastă, a anunţat, marţi, la Deveselu, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

671 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării a anunţat cu ce bani vor fi plătite sistemele americane Patriot. Ce şanse sunt să fie atins anul acesta pragul de 2% din PIB pentru apărare

Ministrul Apărării a anunţat cu ce bani vor fi plătite sistemele americane Patriot

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, la Deveselu, că sistemul Patriot va fi plătit în avans.

„Anul acesta avem toate premisele să încheiem pe 2%. La sfârşitul săptămânii trecute a fost blocată ultima tranşă de bani pe care o vom folosi să plătim, în avans, sistemele Patriot. Facem acest lucru deoarece banii care erau alocaţi pentru corvete şi bateriile de coastă, nefiind cheltuiţi, am cosiderat că pot fi utilizaţi în acest fel, astfel încât să putem să eliberăm un pic presiunea de pe buget anul viitor şi, în funcţie de cum se finalizează procesele din instanţă ale programului de corvete şi reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată fi demarate”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta speră că şi anul viitor Apărarea va avea alocat tot 2% din buget.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, avem toate garanţiile că de anul viitor vom avea alocat 2 la sută din buget pentru apărare. Ca atare, chiar săptămâna trecută, împreună cu ministrul Econimiei am avut o privire asupra a tot ceea ce înseamnă planurile de înzestrare ale Armatei Române şi putem să facem o translaţie a tot ceea ce înseamnă nevoile noastre din industria de apărare pe un plan similar, pe termen mediu, în industria de apărare română”, a mai spus ministrul Apărării.

Nicolae Ciucă a participat, marţi, la Baza Militară de la Deveselu, la o întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, şi cu alţi 25 de ambasadori şi ataşaţi militari ai Apărării Ambasadelor NATO din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici