Ministrul Apărării: Când eşti în NATO, trebuie să ai un nivel mimin de capabilităţi. Bineînţeles că nu avem

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a spus că România nu are nivelul minim de capabilităţi pe care trebuie să-l respecte statele membre NATO, precizând că ţara face faţă doar la ce e nevoie în prezent. Leş mai adăugă că la noi nu se produce nimic la nivelul muniţiei, fiind efectuată doar asamblarea.

1091 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Când eşti în NATO, trebuie să ai un nivel mimin de capabilităţi. Bineînţeles că nu avem

Ministrul Apărării: Când eşti în NATO, trebuie să ai un nivel mimin de capabilităţi. Bineînţeles că nu avem

„La acest moment, din păcate, şi o spun cu mare amărăciune, pentru o muniţie mică, pentru calibre foarte mici, la momentul ăsta nu facem nimic în ţară, decât asamblarea unei astfel de muniţii. (...) Nu vă dau această informaţie dar da, în momentul ăsta, pulberea (praful de puşcă, n.r.) se cumpără”, a declarat Gabriel Leş, la Realitatea TV.

Totodată, întrebat dacă România este pregătită cu resurse pentru a face faţă unor atacuri, ministrul Apărării a precizat că ţara e pregătită doar pentru momentul de faţă.

„Atunci când eşti într-o alianţă, precum Alianţa Nord Atlantică, trebuie să fii cu nişte capabilităţi. În documentele de capabilităţi trebuie să avem un nivel minim de capabilităţi. De aceea, încercăm să le facem cât mai repede posibil. Bineînţeles că nu (avem acest nivel minim, n.r). Putem să facem faţă la ceea ce e nevoie la momentul ăsta”, a mai spus Gabriel Leş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici