Ministrul Apărării: Când ni se va comunica decizia instanţei, voi veni cu o propunere pentru şeful Armatei

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, joi seară, că în momentul în care decizia instanţei de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării va fi comunicată oficial, va veni cu o propunere pentru conducerea SMAp.

1213 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Când ni se va comunica decizia instanţei, voi veni cu o propunere pentru şeful Armatei

Ministrul Apărării: Când ni se va comunica decizia instanţei, voi veni cu o propunere pentru şeful Armatei

"În acest moment, generalul Laurian Anastasov a fost împuternicit pe funcţia de locţiitor, având în vedere că generalul Tonea începând cu 1 februarie nu va mai fi la conducerea MApN. La momentul în care ni se va comunica de la instanţă decizia, atunci voi veni cu o propunere pentru şeful SMAp. Aici mă refer probabil la o împuternicire în primă fază, până se ajunge în CSAT, să vedem ce se întâmplă. Deci voi veni cu o propunere de înputernicire sau de delagre de atribuţii pentru această funcţie", a declarat Gabriel Leş, la Antena 3.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat anterior că va pune în aplicare decizia instanţei referitor la şeful Staului Major al Apărării (SMAp), precizând că din 1 februarie pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici