Ministrul Apărării, după ce Şantierul Naval Constanţa a renunţat la procesul corvetelor: Vedem ce paşi sunt de urmat

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat, miercuri, că a cerut Direcţiei Juridice din minister să identifice paşii legali de urmat în condiţiile în care Şantierul Naval Constanţa a renunţat la procesul intentat Guvernului şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicita anularea licitaţiei.

1342 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării, după ce Şantierul Naval Constanţa a renunţat la procesul corvetelor: Vedem ce paşi sunt de urmat

Leş,după ce Şantierul Naval Constanţa a renunţat la procesul corvetelor: Vedem ce paşi sunt de urmat

"Procedura este suspendată. În acest moment, o procedură naturală şi normală ar fi atribuirea acestui contract în continuare negocierilor pentru ceea ce se va pune pe acele corvete. Sunt două aspecte care au fost specificate de către secretarul de stat de la Departamentul pentru Armament, care este autoritatea contractantă în acest caz, şi anume acea contestaţie în contencios-administrativ pentru hotărârea de Guvern care reglementa procedura de atribuire şi anumite aspecte care ţin de o sesizare penală, făcută tot de la Departamentul pentru Armamente vizavi de derularea acestei proceduri. (..) Am avut Colegiu ministerial şi am dat Direcţiei Juridice să vadă care sunt paşii legali de urmat", a declarat Gabriel Leş.

Ministrul a spus că nu ştie în acest moment care este decizia în acest caz. "Va trebui să ajungem la o decizie, da sau nu. Dacă este da, vom semna contractul şi vom continua negocierile pe această procedură. Dacă vom zice nu, această procedură se închide şi, da, va trebui reluată. Forma la care posibil să fie reluată această procedură nu ştiu să v-o spun în acest moment".

Întrebat exact ce aşteaptă pentru a lua o decizie, ministrul Apărării a precizat: "Ceea ce nu ştiţi dumneavoastră este că în acel proces mai era o firmă, tot competitor. Deci acel proces în principiu poate să continue. Mai era, din câte ştiu eu, Damen-ul, ca şi parte a acelui proces".

Şantierul naval Constanţa a anunţat că renunţă la procesul intentat Guvernului şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicita anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale, motivând că, astfel, procedura de achiziţie s-ar putea finaliza cât mai repede. La înfăţişarea de miercuri, Curtea de Apel Constanţa a luat la cunoştinţă de acest lucru şi a stabilit un nou termen, pentru 20 martie, dată la care reprezentanţii MApN şi Guvernul trebuie să informeze că au luat la cunoştinţă decizia Şantierului naval Constanţa.

Anterior, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, declara că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Şantierul Naval Constanţa a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare şi anunţa că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici